RU  UA  EN

Вівторок, 25 червня
  • НБУ:USD 40.30
  • НБУ:EUR 43.10
НБУ:USD  40.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 червня

24 червня

Всі новини

"Шахеди" збивали у восьми областях: що відомо про наслідки нічної атаки

У ніч на 2 червня Росія влаштувала масований обстріл України крилатими ракетами та "шахедами". Українські сили ППО збили 24 ударних БпЛА "Shahed-131/136" з 25 у восьми областях. Водночас дрони поцілили по цивільній інфраструктурі Дніпропетровщини.

Про це повідомив командувач Повітряних сил ЗСУ генерал-лейтенант Микола Олещук на своєму каналі у Telegram.

Читайте також: Жінку викинуло з квартири: у Харкові вже 9 загиблих внаслідок нічного удару. Фото

Так, росіяни випустили вночі 2 червня по Україні крилату ракету "Іскандер-К" з окупованого Криму у бік Харківщини, а також зенітну керовану ракету С-300 з окупованої Донеччини та 25 "шахедів" з мису Чауда (Крим) та районів Єйськ, Приморсько-Ахтарська (Росія).

"Відбивали удар винищувальна авіація, зенітні ракетні підрозділи Повітряних Сил та мобільні вогневі групи Сил оборони України, залучались засоби радіоелектронної боротьби", - йдеться у повідомленні.

За даними Олещука, українські воїни знищили ворожі БпЛА у таких областях: Миколаївській, Одеській, Херсонській, Київській, Хмельницькій, Дніпропетровській, Кіровоградській та Вінницькій.

Фото: t.me/ComAFUA

Крім того, як зазначив глава Дніпропетровської ОДА (ОВА) Сергій Лисак у Telegram, ввечері 1 червня окупанти вдарили "шахедами" по Мирівській громаді та артилерією поцілили по Марганецькій громаді у Нікопольському районі Дніпропетровщини.

Фото: t.me/dnipropetrovskaODA

За інформацією Лисака, внаслідок ворожої атаки пошкоджено два приватні будинки, господарська споруда і гараж. Водночас українські захисники знищили одну крилату ракету в Криворізькому районі, а близко опівночі збили ще два дрони-камікадзе на Нікопольщині.

Фото: t.me/dnipropetrovskaODA

Також Росія знову атакувала Марганецьку громаду та Нікополь вже зранку 2 червня. Наслідки уточнюються, попередньо - постраждалих немає.

Фото: t.me/dnipropetrovskaODA

Фото: t.me/dnipropetrovskaODA

Нагадаємо, 31 травня росіяни скинули авіабомби на дитсадок у Мирнограді.

  • Вас може зацікавити:

Частину Вовчанська росіяни стерли з лиця землі: супутникові знімки

"Загроза зменшилась": військові Польщі зробили дивну заяву після масованого удару по Україні

Росія вдарила по Балаклії: серед постраждалих є діти і вагітна. Фото