RU  UA  EN

Середа, 26 червня
  • НБУ:USD 40.40
  • НБУ:EUR 43.15
НБУ:USD  40.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 червня

Всі новини

Частину Вовчанська росіяни стерли з лиця землі: супутникові знімки

ЗС РФ від початку наступальної операції у Харківській області зруйнували практично усю північну частину Вовчанська.

Про це повідомили аналітики DeepState.

Зокрема, ЗС РФ, активно використовуючи артилерійські системи, практично стерли з лиця землі північні райони Вовчанська. Супутникові знімки, які опинилися у розпорядженні аналітиків, свідчать про те, що будівельний фонд населеного пункту дістав критичні пошкодження через наступ ЗС РФ та постійні обстріли.

Читайте також: Росіяни атакують в районі Вовчанська: свіжі карти бойових дій

За орієнтовними даними, від 50 до 80% усієї забудови Вовчанська знищено та не підлягає відновленню. Вцілілі будівлі фіксують у південній частині міста, однак ця інфраструктура також у зоні ураження, тому аналітики сумніваються, що ці будинки не зруйнують, враховуючи інтенсивність бойових дій на цьому напрямку фронту.

Для порівняння проєкт DeepState показав, як виглядає окупований Донецьк, який, за словами російських пропагандистів та місцевих колаборантів, "Україна бомбить понад 10 років". Житловий фонд непідконтрольного Україні обласного центру майже не змінився і саме місто продовжує жити мирним життям.

Аналітики визнають, що внаслідок бойових дій зруйновано Донецький аеропорт та прилеглі до локації будинки, однак інша частина Донецька навіть у 2022 році відчувала лише вильоти російських снарядів та ракет.

"К*цап регулярно прикривався і прикривається, виставляючи розрахунки в житлових масивах Донецька. Думаєте вас ніхто не бачить?! Міські бої у Вовчанську тривають, хоч їх динаміка поступово почала спадати", - йдеться у повідомленні аналітиків.

Раніше ми розповідали, що ЗСУ змушують росіян переходити до оборони.

Вас може зацікавити:

Тікали з окупованої території з білим прапором: морпіхи показали відео порятунку жителів Вовчанська

Питання в грошах: що робитимуть в Україні французькі інструктори

Бліцкриг на Харківщині провалився: чого чекати від Путіна та Лукашенка