RU  UA  EN

Пʼятниця, 28 червня
  • НБУ:USD 40.25
  • НБУ:EUR 43.00
НБУ:USD  40.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 червня

Всі новини

"Рятували від злочину": в Дніпрі співробітники ТЦК скрутили чоловіка на очах у натовпу. Відео

У Дніпропетровському обласному ТЦК та СП відреагували на відео із затриманням чоловіка людьми у військовій формі. Там заявили, що військові намагалися "утримати його від кримінального злочину".

Про це повідомляє пресслужба відомства.

Читайте також: На Буковині чоловік напав на працівників ТЦК з газовим балончиком: як його покарають

"У соціальних мережах поширюються відео, на яких зафіксовано частину конфліктної ситуації, що сталась 1 червня у місті Дніпро між військовослужбовцями Збройних Сил України та громадянином у цивільному. Це - не робота групи оповіщення військовозобов’язаних, про що заявляють ворожі пропагандистські канали, завдання яких - ускладнити комплектування Сил оборони України”, - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що на відео намагання військовослужбовців територіального центру комплектування та соціальної підтримки утримати призваного на військову службу під час мобілізації громадянина від скоєння кримінального злочину.

"Цей громадянин - чинний військовослужбовець, призваний на військову службу під час мобілізації. Раніше він неодноразово намагався ухилитися від призову на військову службу, не з’являвся за повістками до ТЦК та СП та для проходження військово-лікарської комісії. 1 червня він слідував до місця проходження військової служби у супроводі військовослужбовців ТЦК та СП. Під час руху автомобільним транспортом мобілізований під надуманим приводом попросив зупинити машину та здійснив спробу втечі. Таким чином, випадкові громадяни, які "співчували" особі, яка здійснювала чергову спробу ухилитися від виконання свого конституційного обов’язку і чинили тиск на військовослужбовців ТЦК та СП - по суті сприяли вчиненню кримінального правопорушення”, - заявили у пресслужбі.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що на Черкащині кинули під дім вибухівку працівнику ТЦК та СП.

  • Вас також може зацікавити:

У Дніпрі нелюди побили військового медика, який врятував багато життів: жахливі подробиці

Був у розшуку поліції: в Київському ТЦК прокоментували інцидент із спробою самогубства

Побив поліцейського і втік: на Львівщині чоловік два тижні ховався від мобілізації в лісі

В Україні десятий рік триває запекла війна з Росією, яка на нас напала. З лютого 2022 року триває повномасштабна війна. Процес вручення повісток - це не автоматичний квиток на війну, а насамперед актуалізація даних громадян України. Так, слідом за повісткою можливий призов військовозобов'язаної людини на військову службу. Це нормальний процес у країні, що воює. Не варто забувати, що обов'язком кожного українця є захищати свою країну. Бо якщо сьогодні ти втікаєш від війни - завтра вона може прийти до тебе.