RU  UA

Понеділок, 17 червня
  • НБУ:USD 40.40
  • НБУ:EUR 43.30
НБУ:USD  40.40
Події

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

17 червня

16 червня

Всі новини

Був у розшуку поліції: в Київському ТЦК прокоментували інцидент із спробою самогубства

Співробітники Київського ОТЦК не мають відношення до інциденту з військовозобов'язаним, який намагався скоїти самогубство.

Відповідний допис оприлюднила пресслужба обласного ТЦК.

Варто зазначити, що 25 травня український журналіст Олександр Захаров повідомив, що напередодні у Києві затримали чоловіка Станіслава Московського. Затримання відбулося до початку комендантської години, після чого його примусово доставили до ТЦК та побили.

Читайте також: У Польщі зробили різку заяву про права українських ухилянтів

Журналіст також розповів, що вранці чоловіка привезли на ВЛК у Вишневе, після чого його знайшли з порізаними руками на вулиці населеного пункту. Захаров стверджував, що Московського у такому стані спеціально залишили на вулиці, аби його згодом знайшли правоохоронці.

В Київському ОТЦК стверджують, що чоловіка затримали під час комендантської години та доставили до 1-го відділу Бучанського РТЦК. Під час перевірки даних з'ясувалося, що Станіслав не перебуває на військовому обліку та знаходиться у розшуку поліції.

Київський ОТЦК також запевняє, що під час перебування чоловіка у територіальному центрі до нього не застосовувалася фізична сила, моральний тиск або погрози зі сторони військовослужбовців.

"У приміщенні ТЦК даний громадянин спроб самогубства не вчиняв. Вранці даний громадянин пройшов військово-лікарську комісію у лікарні Києво-Святошинського району та був визнаний приданим до військової служби. Однак, перед відправкою до навчально центру для проходження базової військової підготовки громадянин здійснив втечу. На даний час місце його перебування невідоме. Просимо медіа перед публікуванням таких "кричущих" випадків звертатись за офіційними коментарями", - зазначили в ОТЦК.

Олександр Захаров після оприлюднення відповіді ОТЦК зазначив, що пресслужба публікує недостовірну інформацію. Станіслава на автівці зупинили до початку комендантської години. Після перевірки по базі ТЦК з'ясувалося, що він перебуває у розшуку, оскільки не обміняв приписне на військовий квиток.

Затримали чоловіка вже о 00:19, а вже після прибуття до ТЦК до нього почали застосовувати фізичну силу та погрожувати, якщо він не пройде ВЛК у Вишневому, куди його згодом привезли. Захаров стверджує, що кілька разів викликали поліцію - до ТЦК та на вулиці, де жінка стала свідком побиття чоловіка, однак правоохоронці, які прибули на місце, нібито ніяк не відреагували.

"При прибутті адвоката (24.05 десь о 13:00), Стаса про це не повідомили і намагалися якомога швидше під тиском змусити підписати документи на перевод у військову частину (ще й без проходження ВЛК, що повністю незаконно). Адвокату не надавали доступ до Станіслава. До моменту, коли адвокат разом із слідчими змогли отримати доступ до ТЦК, Стас уже порізав собі вєни і його вивезли через задній двір у Вишневе і викинули на вулиці. Адвокату і слідчим ДБР, поліції та ВСП брехали, що він уже знаходиться на навчанні у військовій частині. Після того, як Стас порізав собі вєни, збрехали, що він втік по дорозі на навчання і його подають у розшук. І можливо, Стас зараз знаходиться у незаконному розшуку ТЦК", - оприлюднив журналіст нові подробиці.

В Україні триває запекла війна з Росією, яка на нас напала. З 24 лютого 2022 року – повномасштабна війна. Процес вручення повісток – це не автоматичний квиток на війну, а насамперед актуалізація даних громадян України. Так, слідом за повісткою можливий призов військовозобов'язаної людини на військову службу. Це звичайний процес у воюючій країні. Слід пам'ятати, що обов'язком кожного українця є захист своєї країни. Бо якщо сьогодні ти втікаєш від війни, то завтра вона може прийти до тебе.

Раніше ми розповідали, що у Запоріжжі може закритися онкоцентр через видачу повісток працівникам.

Вас може зацікавити:

Чоловік із ножем напав на співробітника ТЦК: як покарають злочинця

У Черкасах скандал через таксиста: вихвалявся, що "відмазав" синів від війни і образив дружину військового

ТЦК звинуватили у побитті дівчини в Одесі: що кажуть у поліції та Міноборони