RU  UA  EN

Середа, 26 червня
  • НБУ:USD 40.40
  • НБУ:EUR 43.15
НБУ:USD  40.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 червня

Всі новини

Україна зможе припинити російські бомбардування Харківщини: в ISW назвали спосіб

Протягом травня російські окупанти нещадно обстрілювали Харківщину, однак Україна може припинити ці бомбардування - для цього їй потрібен дозвіл бити по Росії та надання ППО.

Про це заявили аналітики з Інституту вивчення війни "ISW".

Зазначається, що постачання західних систем протиповітряної оборони та зняття обмежень на використання західної зброї для атак на військові цілі в Росії залишаються життєво важливими для України, щоб протистояти російським ударам по Харкову за допомогою планерних бомб і ракет. Нещодавно кілька західних країн частково або повністю скасували обмеження на використання Україною наданої зброї для таких ударів.

Ці політичні зміни дадуть можливість українським військовим використовувати західні системи для атак на російські вогневі точки та плацдарми на прикордонних територіях і в російському повітряному просторі.

Читайте також: Росія може прорватися до 10 км на Сумщині: у ЗСУ закликали готуватися

Українські офіційні джерела повідомили, що в лютому 2024 року українські сили збили кілька російських військових літаків, багато з яких завдавали ударів планерними бомбами в напрямку Авдіївки.

Здатність українських військових збивати російські літаки в прифронтовій зоні показує, що вони, ймовірно, зможуть повторити ці дії за допомогою українських і західних систем. Це допоможе захистити північну частину Харківської області та місто Харків від російських ударів планерними бомбами, які запускаються з російського повітряного простору.

Президент України Володимир Зеленський раніше зазначав, що російські війська не зможуть захопити Харків, якщо українські сили отримають два комплекси протиповітряної оборони Patriot для розгортання в цьому регіоні. Хоча дві батареї Patriot на півночі Харківської області, матимуть обмежену ефективність у захисті від російських повітряних нападів, оскільки вони не можуть вести вогонь по російських літаках у повітряному просторі Росії.

Раніше ми писали, як зараз виглядає Вовчанськ, який безжально спалює ворог.

  • Вас може зацікавити:

ЗСУ відбили кілька кварталів у Вовчанську, росіяни без упину бомбардують місто КАБами

"Шахеди" збивали у восьми областях: що відомо про наслідки нічної атаки

Жінку викинуло з квартири: у Харкові вже 9 загиблих внаслідок нічного удару. Фото