RU  UA  EN

Пʼятниця, 28 червня
  • НБУ:USD 40.25
  • НБУ:EUR 43.00
НБУ:USD  40.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Під Львовом "шахед" атакував багато­поверхівку, є постраждалий. Фото

В ніч на 19 червня Росія атакувала Львівську область, запустивши безпілотники "Shahed" – фіксували влучання в Малехові, одного чоловіка госпіталізували, пошкоджено офісне приміщення, багатоповерховий будинок та будівлі в приватному секторі.

"Апостроф" зібрав інформацію про атаку станом на ранок.

Читайте також: Росія накрила вогнем Херсон: у парку знайшли тіло чоловіка

Мер Львова близько 03:00 повідомляв про "шахед" у регіоні, а вже о 04:01 написав про влучання безпілотника на території Львівської громади. Пізніше Садовий уточнив – влучання фіксували в Малехові Львівської громади. Там було поранено одного 70-річного чоловіка-охоронця, вказували на стан середньої важкості.

Проте вже о 04:47 Садовий написав про те, що знову зафіксували безпілотники у регіоні – на місці працювала ППО. О 05:22 мер Львова написав, що чули ще один вибух у Малехові.

Вже ближче під ранок, о 05:38, він оновив дані про атаку, зауваживши, що попередньо відомо про пошкодження багатоповерхового житлового будинку, там вибило 20 вікон. Пошкодження також зазнало офісне приміщення, саме тут було поранено охоронця, про якого писав Садовий. Чоловіка госпіталізували. У приватному секторі вибито вікна у 5 будівлях.

Разом з цим голова Львівської обласної військової адміністрації Максим Козицький писав у Telegram, що під час першої нічної атаки "шахедів" на Львівщині постраждав 47-річний чоловік.

"У Малехові чоловік отримав різані рани. Медики надали йому допомогу на місці. Обійшлося без госпіталізації", – вказав він, додавши, що ці дані офіційно підтвердили у Львівському обласному центрі екстреної медичної допомоги та медицини катастроф станом на 05:30.

Робота ППО

Також Максим Козицький вказав, що завдяки нічній роботі ППО на Львівщині ліквідувати вдалося 5 з 5 безпілотників "Shahed". Він зауважив: під час першої атаки було 4 ворожі безпілотники: "За інформацією від ПвК "Захід" станом на 05:55, під час першої нічної тривоги, яка тривала з 02:32 по 03:35 19 червня, у повітряний простір Львівщини зайшли 4 ворожі безпілотники".

А вже під час другої повітряної тривоги, що тривала з 04:27 по 05:24, область спробував атакувати ще один безпілотник.

Раніше ми також повідомляли, що на Харківщині росіяни обстріляли машину швидкої.

  • Вас також може зацікавити:

Плетенчук пояснив, чому Росія стала менше бити "Калібрами"

Вдень Росія атакувала Київщину дронами: які наслідки

Пряме влучання у будинок: Росія завдала авіаудару по селу на Харківщині. Фото