RU  UA  EN

Середа, 26 червня
  • НБУ:USD 40.30
  • НБУ:EUR 43.10
НБУ:USD  40.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 червня

Всі новини

Плетенчук пояснив, чому Росія стала менше бити "Калібрами"

Останнім часом під час ракетних атак російські окупанти почали менше бити по Україні "Калібрами" – це пояснюється зменшеною ефективністю цих ракет, оскільки українські війська навчилися їх збивати.

Про це заявив речник ВМС України Дмитро Плетенчук, інформує "РБК-Україна".

Він наголосив, що виведення ворожого ракетоносія в море зовсім не означає, що обов'язково буде обстріл. Ба більше – ракети "Калібр", якими раніше гатили по нашій країні уже не є настільки ефективними.

"Наприклад, ми бачимо в Азовському морі три носії. Вони теоретично можуть навіть з Каспійського моря працювати "Калібрами". Нюанс у тому, що ефективність цих ракет уже не настільки висока, якою була на початку повномасштабного вторгнення. Ми вже навчилися їм протидіяти", - пояснив Плетенчук.

Він додав, що рашисти, як правило, використовують "Калібри" під час комбінованих ракетних атак для того, щоб досягнути успіху кількістю – перевантажити ППО. Проте, як самостійний вид озброєння "Калібри" вже фактично не застосовуються.

Читайте також: Росіяни віджимають майно українців на Запоріжжі з особливим цинізмом

"Тут є ще технічний фактор. Якщо їм і вдалось у Новоросійську обладнати перезаряджання підводних човнів ракетами, то залишаються питання, чи змогли вони почати завантажувати там ракети у надводні кораблі. Для цього потрібно інше обладнання, у ньому немає нічого надскладного, тим не менш, вони досить довго цю проблему вирішити не могли – навіть з підводними човнами. Найімовірніше, що для підводних човнів вони все ж таки щось вирішили з заряджанням у Новоросійську, оскільки останні три атаки (не враховуючи цього одного пострілу на Миколаїв) – були якраз із підводних човнів. Тобто вони точно перезаряджались, але при цьому не заходили в Крим", - розповів речник ВМС України Дмитро Плетенчук.

Він також пояснив із чим пов'язана така велика пауза у використанні "Калібрів" – найімовірніше, проблема полягала у тому, що росіяни швидко перемістили військово-морську базу в Новоросійськ. А самі ракети і системи заряджання залишалися в Криму.

Раніше ми писали, що Плетенчук про загрозу ракетних ударів.

  • Вас може зацікавити:

У ВМС ЗСУ доповіли про знищення 5 російських човнів

У Кобзона знову аншлаг: Генштаб оновив дані про втрати РФ

Дрони атакували Липецький тракторний завод і металургійний комбінат