RU  UA  EN

Пʼятниця, 20 вересня
  • НБУ:USD 41.10
  • НБУ:EUR 45.70
НБУ:USD  41.10
Суспільство

Новини

19 вересня

Всі новини

Командир судна ВМС ЗСУ попався на хабарях

Співробітники ДБР викрили одного з командирів судна ВМС на хабарництві – він вимагав з підлеглих окрему плату за відгул на берег. Командирові судна вже повідомили про підозру.

Про це інформує Державне бюро розслідувань.

У повідомленні зазначають, що командир відділення на одному з суден ВМС України не відпускав підлеглих на берег без хабаря.

В ДБР повідомили, що за один вихід на берег підлеглі мали сплатити 10 тис. гривень. Порахували, що за місяць він міг отримувати хабар у розмірі від 150 тис. гривень:

"Для того, щоб піти у законний вихідний з судна, підлеглі мали сплатити йому 10 тис. гривень. За оперативними даними, так він міг заробляти на відгулах моряків не менше 150 тис. грн в місяць".

В ДБР згадують, що затримали фігуранта 9 липня 2024 року під час одержання чергової оплати у сумі $1000. Ці гроші він отримав від підлеглого за можливість протягом місяця ходити у вихідні на сушу.

Раніше "Апостроф" також писав, що в Державному бюро розслідувань відкрили кримінальне провадження за фактом загибелі військовослужбовця, який намагався нелегально перетнути україно-молдавський кордон, та розповіли нові деталі інциденту на Одещині.