RU  UA  EN

Пʼятниця, 20 вересня
  • НБУ:USD 41.10
  • НБУ:EUR 45.70
НБУ:USD  41.10
Суспільство

Новини

19 вересня

Всі новини

З'явилися подробиці розстрілу військового на Одещині від ДБР

В Державному бюро розслідувань відкрили кримінальне провадження за фактом загибелі військовослужбовця, який намагався нелегально перетнути україно-молдавський кордон, та розповіли нові деталі інциденту на Одещині.

Про це інформує Державне бюро розслідувань в Telegram.

Співробітники розслідують обставини смерті військовослужбовця на Одещині під час спроби нелегального перетину кордону. Наразі в ДБР відкрили кримінальне провадження за фактом загибелі військовослужбовця, який намагався нелегально перетнути україно-молдавський кордон.

Відповідно до повідомлення, 14 липня 2024 року у Захарівському районі Одеської області четверо військовослужбовців втекли з навчальної частини та намагались пішки перейти до Республіки Молдова: "Для того аби під’їхати до кордону, втікачі найняли таксі".

Прикордонники помітили та затримали порушників під час спроби переходу кордону. Натомість один із втікачів, намагаючись втекти, напав на прикордонника. Той у відповідь застосував табельну зброю та застрелив нападника.

"Тривають невідкладні слідчі дії, встановлюються всі обставини події", – підсумовують в ДБР.

Попередня кваліфікація правопорушення: перевищення службових повноважень працівником правоохоронного органу, які спричинили тяжкі наслідки (ч. 3 ст. 365 КК України).

Нагадаємо, раніше "Апостроф" писав, що на Одещині було здійснено напад на прикордонників, в результаті чого один з працівників служби скористався зброєю та вистрілив у зловмисника.