RU  UA  EN

Пʼятниця, 20 вересня
  • НБУ:USD 41.10
  • НБУ:EUR 45.70
НБУ:USD  41.10
Суспільство

Новини

19 вересня

Всі новини

Спроба номер два: окупанти з купою техніки знову намагались прорвати оборону десантників

На тлі нещодавнього грандіозного російського штурму, який на Курахівському напрямку відбили воїни 79 окремої десантно-штурмової Таврійської бригади, росіяни спробували знову, залучивши велику кількість техніки.

Про це повідомила 79 окрема десантно-штурмова Таврійська бригада в Telegram.

"Армія окупантів вдруге кинула в атаку 57 одиниць бронетехніки, щоб прорвати оборону Таврійських десантників на Курахівському напрямку – масований російський штурм знову зазнав фіаско", – повідомили в групі.

Зауважується, що противник впродовж одного дня залучив 10 танків, 47 бойових броньованих машин з піхотою, 10 мотоциклів та 1 багі. Але навіть велика кількість різної техніки не допомогла росіянам досягти успіху:

"Попри шалену кількість ворожої техніки, усі намагання ворога вкотре були помножені на нуль: у ході бою наші воїни вразили 12 бойових броньованих машин, 8 російських танків, 9 мотобайків та багі. Знищено 36 окупантів, ще 32 — поранені".

В Telegram Таврійські десантники також показали роботу артилеристів, операторів ударних дронів, протитанкістів, саперів та піхоти.

Нагадаємо, в ISW вважають, що під час минулого грандіозного російського штурму окупанти, ймовірно, мали на меті просунутися далі в Костянтинівку в рамках своїх зусиль із захоплення населеного пункту і спробах перерізати трасу, що є для росіян головною тактичною метою на цьому напрямку.