RU  UA  EN

Понеділок, 30 вересня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 45.40
НБУ:USD  40.85
Суспільство

Новини

29 вересня

28 вересня

27 вересня

Всі новини

В окупованому Криму лунали вибухи

Вночі 2 серпня в тимчасово окупованому Криму пролунала серія гучних вибухів. Повідомляли про роботу російської ППО. На позиції російської військової частини ППО в Балаклаві фіксували пожежі.

Про це пише Telegram-канал "Кримський вітер".

Зокрема в групі, посилаючись на підписників, зауважували на вибухах, які було чутно від Севастополя до Балаклави, а також в Саках, Євпаторії та Сімферополі. Місцевий так званий губернатор Развожаєв повідомив про балістичну загрозу. На вулицях, окрім сирен повітряної тривоги та гучних вибухів, лунали також постріли. Над центром Севастополя спостерігався густий дим.


Зауважується, що після перших вибухів із Бельбека підняли літаки, повідомляють підписники.

Пізніше "Кримський вітер" повідомив про ймовірне падіння уламків у житловому районі в Севастополі. Загалом окупаційна влада повідомляла про уламки ракет і дронів, що впали у кількох місцях, зокрема на вулицях, пошкодивши лінію електропередач, і про уламки безпілотника на даху будинку. Станом на 02:11 Развожаєв звітував про ніби як 4 збиті повітряні цілі. Пізніше також класично згадали про частини збитої ракети ATACMS – фугасна частина збитої ракети нібито пробила дах і застрягла на технічному поверсі 9-ти поверхового будинку.

Місцеві Телеграм-канали з посиланням на джерела писали, що атаковано судноремонтний завод Чорноморського флоту.

Вже вранці, о 07:33, "Кримський вітер", посилаючись на моніторингову групу та дані супутникової зйомки, повідомив про те, що на позиції російської військової частини ППО в Балаклаві фіксують пожежі.

"Час 1.57-2.20 - збігається з часом атаки на Севастополь. Це позиції ракетної частини і загоряння можуть бути як після пусків ракет, так і після влучень", – йдеться у повідомленні.