RU  UA  EN

Вівторок, 17 вересня
  • НБУ:USD 41.10
  • НБУ:EUR 45.50
НБУ:USD  41.10
Суспільство

Новини

17 вересня

16 вересня

Всі новини

Бої в Курській області: названі населені пункти, над якими росіяни втратили контроль

Сили оборони України зайняли населені пункти Миколаєво-Дар’їно, Дар’їно та Свердликове у Суджанському районі Курської області.

Про це повідомляють російські пабліки.

Зазначається, що українським військовим вдалося закріпитися в прикордонній зоні.

"Лінія контролю на трасі Рильськ — Суджа точно невідома: після знищення бронегрупи українські формування, судячи з усього, відступили. На південному сході противник розширив зону контролю вздовж траси 38К-004, просуваючись до західного передмістя Суджі — Гончарівки. За непідтвердженими даними, в населеному пункті йдуть бої. У хуторі Олешня російські військовослужбовці практично в повному оточенні ведуть запеклі бої з чисельно переважаючим противником. За попередньою інформацією, на підконтрольній ЗСУ території Курської області знаходиться до 400 членів українських формувань, і командування противника продовжує перекидати резерви на ділянку. Також зафіксовано велике скупчення українських формувань в Юнаківці, звідки вони прямують до Свердликового або в бік Гончарівки через МАПП Суджа. Загалом вздовж кордону командування ЗСУ зосередило до двох тисяч членів українських формувань", - пише російський Z-канал Рибар.

Жителька Курської області підтвердила телеграм-каналу ASTRA інформацію про проникнення ЗСУ в Свердликове, посилаючись на родичів, які там живуть. Тим часом у курських пабліках збільшується кількість прохань про допомогу в евакуації родичів з населених пунктів, які залишилися без зв’язку, таких як Заолешенка, Лебедівка та Свердликове.

У Свердликовому зараз відсутні світло, вода та газ. Виїхати вдалося не всім, і ті, хто зміг, покидали село на власних автомобілях.

Мешканці міста Суджа скаржаться у соцмережах на відсутність укриттів в області.

Тим часом вночі лунали вибухи в Курчатові. Саме там розташована, зокрема, Курська АЕС. Місцева влада відзвітувала про 4 "збиті українські ракети".

Раніше міністерство оборони Росії заявило про бої на українсько-російському кордоні в Курській області і спроби прорватись щонайменше 300 українських бійців.