RU  UA  EN

Пʼятниця, 20 вересня
  • НБУ:USD 41.10
  • НБУ:EUR 45.70
НБУ:USD  41.10
Суспільство

Новини

19 вересня

Всі новини

«В українському полоні тисячі військових РФ, але є нюанс»: у ГУР розповіли, коли у людей Путіна починається справжня істерика

В українському полоні перебувають тисячі російських військовополонених та іноземних найманців. Проте саме спецпризначенців кадирівського підрозділу Росія намагатиметься повернути в першу чергу.

Про це йдеться в повідомленні проєкту ГУР МОУ "Хочу жить", опублікованому в Telegram-каналі.

Представники центру зреагували на повідомлення в російських медіа про те, що РФ докладе "всіх зусиль" для того, щоб обміняти "чеченців та інших російських бійців, які потрапили в український полон під час боїв у Курській області".

В дописі проєкту згадується, хто саме перебуває в українському полоні:

"В українському полоні тисячі військовополонених армії РФ. Хворі, каліки, діди, молодики, зеки, мобіки, контрактники, африканські і непальські найманці, бідолахи з підрозділів "ЛДНР", які третій рік чекають на обмін".

Проте зауважують цікавий нюанс: "…у російському інформаційному просторі не існує ні військовополонених, ні зниклих безвісти або їхніх рідних. У росЗМІ не говорять про необхідність якнайшвидше повернути їх і як це зробити, не дають слово рідним, не показують матерів і дружин із дітьми".

Натомість для контрасту представники проєкту згадують, що коли "в полон потрапляють кадировські бандити - все змінюється".

"Не минуло й трьох днів з моменту здачі "ахматівців" у полон, як одразу з'явилися відеозвернення. Депутат Держдуми, член комітету з оборони, одразу виступає на публіку, запевняючи всіх, що "Росія докладе всіх зусиль, щоб повернути кадировців та ІНШИХ РОСІЙСЬКИХ БІЙЦІВ"! Відразу видно, хто в цій країні є привілейованою нацією", – пишуть в повідомленні.

З огляду на це в Telegram-каналі проєкту вказують: "… у випадку з кадировцями можете не сумніватися: вони справді докладуть усіх зусиль, щоб повернути їх із полону. Вони реально своїх не кидають. Але чому ж росіяни, яких відправили вмирати в чужу країну в м'ясних штурмах, вирішили, що «свої» - це вони?".

Варто нагадати, що "Хочу жить" — проєкт Головного управління розвідки Міністерства оборони України. Його завдання полягає в тому, щоб допомагати росіянам, які хочуть здатися в полон, а також їхнім родичам в обміні полоненими.

Разом з цим "Апостроф" писав, що 11 серпня у Facebook проєкту "Хочу жить" опублікували відео, як українські військові взяли в полон у Курській області спецпризначенців кадирівського підрозділу "Ахмат", а також російських строковиків.