RU  UA  EN

Пʼятниця, 20 вересня
  • НБУ:USD 41.10
  • НБУ:EUR 45.70
НБУ:USD  41.10
Суспільство

Новини

19 вересня

Всі новини

«Декого рішення могло шокувати»: відсторонений очільник «Охматдита» пояснив, що сталося

Гендиректора дитячої лікарні "Охматдит" Володимира Жовніра відсторонили від виконання обов'язків до завершення перевірок правоохоронними органами та комісією МОЗ.

Про це повідомив міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко.

Він пояснив, що вісторонення та перевірки пов'язані зі скандалом навколо відновлення будівель "Охматдиту" та діями благодійної організації "Благодійний фонд "Охматдит" - здорове дитинство".

"Вчора отримав перші результати проведення перевірки комісії МОЗ. На жаль, є випадки викривлення ключової інформації, яка подається офіційно мені, у засоби масової інформації та міститься в документах, і зі сторони керівництва лікарні, і зі сторони Фонду", - написав міністр.

Жовнір відреагував у Facebook на своє відсторонення.

"Декого з вас сьогоднішнє рішення міністра охорони здоров'я щодо мого тимчасового відсторонення на період розслідування ситуації, яка склалася, могло шокувати. Але не переймайтеся. Це рішення не тільки виважене, воно спільне", - пояснив він.

Жовнір наголосив, що ситуація прозора та однозначна і йому нема чого приховувати або соромитись.

"Своїм завданням наразі я бачу повну та всебічну співпрацю з правоохоронними та перевіряючими органами. Вся інформація, всі дані, яких ще не вистачає для встановлення обставин, що привели до затримки процесу відновлення НДСЛ "Охматдит", будуть систематизовані та передані МОЗу, поліції та НАБУ. Впевнений, справедливі рішення стосовно відповідальних осіб та їх дій, які зашкодили процесу відновлення, будуть швидко ухвалені.

Моя особиста позиція не змінилася. Головний фокус МОЗу, колективу "Охматдит" та всього українського суспільства має бути зосереджений на відбудові постраждалих корпусів та відновленні надання допомоги нашим дітям. І я знаю, що всі в "Охматдиті", від кого це залежить, зроблять для цього все можливе і неможливе", - заявив Жовнір.

Раніше Жовнір звинуватив благодійний фонд "Охматдит - здорове дитинство" у відмові перерахувати зібрані українцями та міжнародними партнерами 378 млн гривень медустанові.