RU  UA  EN

Середа, 18 вересня
  • НБУ:USD 41.07
  • НБУ:EUR 45.50
НБУ:USD  41.07
Суспільство

Новини

17 вересня

Всі новини

Стало відомо про втрати росіян при затопленні порома в порту «Кавказ»

Російські джерела назвали кількість постраждалих членів екіпажу після того, як в порту «Кавказ» в результаті отриманих пошкоджень затонув паром з паливними цистернами.

Про це повідомляє "Медуза", посилаючись на росЗМІ.

Відповідно до повідомлення 13 членів екіпажу, врятованих із затонулого після атаки ЗСУ порома в порту "Кавказ" у Краснодарському краї, постраждали, чотирьох з них госпіталізували. Проте ввечері 22 серпня глава Краснодарського краю Веніамін Кондратьєв повідомив, що під час пошукової операції вдалося врятувати 17 членів екіпажу.

Крім того, у ТАСС додають, що площа пожежі після атаки ЗСУ на пором у порту "Кавказ" становить 500 кв. метрів.

Речник ВМС ЗСУ Дмитро Плетенчук підтвердив знищення порома "Конро Трейдер" у порту "Кавказ" Краснодарського краю рф:

"Ми можемо підтвердити, що чергову військову ціль було знищено. Основною задачею цього порому було забезпечення пальним окупаційних сил, які діють на південному напрямку. Пором затонув, відповідно цей порт непридатний до експлуатації, поки його звідти не приберуть".

Він також зауважив: "Для росіян це ситуація складна, якщо не сказати критична. Саме на пороми покладалося три чверті військової логістики, в тому числі забезпечення пальним самого Криму".

Як писав раніше "Апостроф", атакований залізничний пором із паливними цистернами в порту "Кавказ" в Краснодарському краї РФ затонув 22 серпня. Про це повідомили в оперативному штабі Краснодарського краю окупантів.