RU  UA  EN

Середа, 18 вересня
  • НБУ:USD 41.07
  • НБУ:EUR 45.50
НБУ:USD  41.07
Суспільство

Новини

17 вересня

Всі новини

Український воєнкор розповів, чим і куди стріляли росіяни під час масованої атаки

26 серпня Росія завдала одну з наймасованіших атак. Противник застосував для повітряного удару ракети та безпілотники "Shahed", ціливши переважно в об'єкти енергетичної інфраструктури.

Про це в Telegram повідомив український воєнний кореспондент Богдан Мирошников.

Він назвав удар 26 серпня "однією з наймасованіших повітряних атак за весь час повномасштабної війни". Переважно ворог цілив по об'єктах енергетики:

"Близько сотні "шахедів", десятки КР, балістичні та аеробалістичні ракети, х-22 - все це полетіло по нам, переважно по енергетиці. Причому, це якійсь флешбеки від 10.10.2022, коли летіло і по розподілу, і по генерації. Тільки стан енергетики тепер набагато гірший".

За словами воєнкора, "влучань вистачає, на жаль": "Але під час подібних атак це тупо рулетка. За один день всі енергетичні прогнози пішли по одному відомому половому органу".

Богдан Мирошников попереджає, що надалі противник знову може повторити обстріли, що своєю чергою вплине на поточну ситуацію зі світлом. Тому радить наступне:

"Буде ще важче. Будуть нові обстріли. Будуть довгі відключення світла. Хто ще не купив зарядну станцію/інвертор з акумами та не скинувся у своєму будинку/ОСББ на генератор - раджу все ж таки це зробити".

"Треба всім потроїти зусилля, щоб подолати чуму 21 століття під назвою "росія"", - підсумовує Мирошников.

З огляду на масований удар по Україні в «Укренерго» дали розпорядження про застосування екстрених відключень електроенергії.