RU  UA  EN

Пʼятниця, 20 вересня
  • НБУ:USD 41.10
  • НБУ:EUR 45.70
НБУ:USD  41.10
Суспільство

Новини

19 вересня

Всі новини

"Неякісні турнікети були всюди": медик-"госпітальєр" зробив сумні висновки щодо порятунку поранених у Полтаві

Медик добровольчого батальйону "Госпітальєри" Ігор Ткачов розповів, що при порятунку поранених під час удару по інституту у Полтаві ледве не у всіх були неякісні китайські турнікети.

Про це він написав у своєму Instagram.

"На жаль, волонтери та командування медичних сил, схоже, вбило вчора в Полтаві більше людей, ніж ми змогли врятувати. Неякісні турнікети були всюди, і здається, що оригінальні сертифіковані були тільки у нас. Приносили пораненого з турнікетом, а турнікет китайський, докрутити його неможливо. Ми накладали свої, але вони швидко закінчувалися. Коли кричав: "Дайте турнікет", давали китайський, і я внутрішньо вмирав разом з цими людьми, яким знав, як допомогти, але не міг через те, що хтось, навіть не ворог, вирішив їх убити китайським лайном", - зазначив медик.

Ще один сумний висновок, який зробив "госпітальєр" - майже ніхто не вмів надавати допомогу.

"Деякі люди накладали турнікети, китайські, не докручували до кінця, але хоч щось і робили. Але таких було одиниці. Я давав свої турнікети, а люди не знали, що з ними робити", - зазначив Ткачов.

За його словами, лікарями, які приїхали, були розгублені молоді дівчата з довгими нігтями, які кричали, тряслися і не знали, що робити.

"Їм просто вантажили важких, без рук і ніг, в конвульсіях, вмираючих людей в машини, і вони розгублювалися. У них я не побачив ні турнікетів, ні якоїсь організації процесу, нічого. Їх до такого не готували. Що робили ДСНС крім перенесення поранених, я точно не бачив, допомогти більшість з них нам не могла, аптечок в них я теж не побачив, можливо хтось з них накладав ті китайські турнікети, не знаю", - розповів медик.

Як повідомляв "Апостроф", за останнімі даними внаслідок удару по інституту у Полтаві загинули 53 людини, 298 отримали поранення.