RU  UA  EN

Понеділок, 16 вересня
  • НБУ:USD 40.90
  • НБУ:EUR 45.15
НБУ:USD  40.90
Суспільство

Новини

16 вересня

Всі новини

CNN показало розстріли росіянами українських військовополонених під Покровськом та Роботиним

Телеканал CNN отримав від українських військових два відеозаписи, на яких, як стверджується, відображені випадки вбивств російськими окупантами українських військових, які здалися в полон.

Відео із двома епізодами воєнних злочинів опубліковано на сайті телеканалу.

На першому відео, знятому наприкінці серпня в районі Покровська, трьох українських солдатів стратили після захоплення росіянами їхньої позиції. На записі бійці ЗСУ стають навколішки посеред дороги, кладуть руки на голови і потім падають на землю.

Друге відео знято у травні на Запоріжжі недалеко від Роботиного. На ньому російські окупанти наказують полоненим українським солдатам лягти на землю обличчям вниз. Потім командир із позивним "Турок" віддає наказ солдатові з позивним "Малой" "обнулити їх".

За інформацією української розвідки, з листопада минулого року зафіксовано 15 випадків убивств полонених солдатів. Більшість із них підтверджено відео- або аудіозаписами, зробленими за допомогою БПЛА.

Генеральний прокурор України Андрій Костін повідомив, що його відомство розслідує 28 подібних інцидентів, у яких з початку війни загинуло 62 українські військові.

Нагадаємо, один із найвідоміших випадків - розстріл росіянами українського військовослужбовця Олександра Мацієвського після його слів "Слава Україні!".