RU  UA  EN

Середа, 18 вересня
  • НБУ:USD 41.10
  • НБУ:EUR 45.55
НБУ:USD  41.10
Суспільство

Новини

18 вересня

Всі новини

В Україні зросла кількість ДТП з електросамокатами

Кількість ДТП за участю самокатів з кожним роком зростає: травмуються і гинуть самі водії, пішоходи та інші учасники дорожнього руху страждають від їхніх наїздів.

Що не так із популярним транспортним засобом, з'ясовував «Апостроф».

У судовому реєстрі за цей рік вже зареєстровано 111 адміністративних і 22 кримінальних справи через ДТП з електросамокатами. І їх кількість неухильно зростає. У цю статистику потрапила ДТП на одному з перехресть Вінниці, де 61-річна жінка збила 16-річного підлітка, який їхав по пішохідному переходу на електросамокаті.

В Одесі 16-річна водійка самоката наїхала на 6-річну дівчинку, яка гуляла з мамою на дитячому майданчику. Дитину з численними травмами відвезли до лікарні.

У Львові на перехресті зіткнулися автомобіліст і водій самоката. Останнього з травмами відвезли до лікарні.

Близько 130 ДТП за участю електросамокатів розглядалися в судах за останні 5 років, і 34% з них сталися у 2023 році: 36 адміністративних і 10 кримінальних справ, про що свідчать дані судового реєстру «Бабуся». Від початку року в судах вже розглядалося 16 адміністративних і 3 кримінальних справ за участю самокатників. Але рік ще не закінчився, як і сезон їзди на електросамокатах.

Читайте повний текст матеріалу Остерігайся електро­самоката! Водії без прав і знань ПДР.