RU  UA  EN

Четвер, 19 вересня
  • НБУ:USD 41.10
  • НБУ:EUR 45.55
НБУ:USD  41.10
Суспільство

Новини

19 вересня

18 вересня

Всі новини

Полювання в небі триває: українські пілоти показали знищення російського "Мерліна" в повітрі

Українські військові продовжують завдавати окупаційним військам РФ втрат в небі. Цього разу пілоти 109 ОГШБ поділились кадрами ураження російського "Мерліна".

Відповідне відео 109-й окремий гірсько-штурмовий батальйон опублікував в Telegram-каналі.

Під відео зауважили:

"Вперше в історії 10 ОГШБр "Едельвейс" пілотами 109 ОГШБ за допомогою FPV-дрона було знищено ворожий безпілотний літальний апарат типу крило "Мерлін-ВР" прямо в повітрі. Це важливий момент для нашої команди!"

На відео можна помітити, як FPV-дрон веде "полювання" за російським "Мерліном". Після виявлення оператори намагаються навести дрон, щоб зручно та ефективно уразити російський безпілотний літальний апарат.

Нагадаємо, раніше батальйон безпілотних систем 53-ї окремої механізованої бригади ЗСУ знищив російський експериментальний безпілотний літальний апарат "Мерлін-ВР".

Крім того, "Апостроф" писав, що на тлі того, як українські воїни продовжують знищувати російські безпілотники навіть попри спроби противника, замаскувати свої БпЛА. Окрім того, що росіяни починають активно малювати на дронах, в мережі іронічно спрогнозували "наступний рівень захисту", до якого може вдатись ворог.