RU  UA  EN

Четвер, 19 вересня
  • НБУ:USD 41.10
  • НБУ:EUR 45.55
НБУ:USD  41.10
Суспільство

Новини

19 вересня

18 вересня

Всі новини

Поліція відреагувала на напад на священника-ветерана ЗСУ в Києві

Столичні поліцейські відреагували на повідомлення про напад біля Михайлівського собору на митрополита Кримського та Сімферопольського Климента, що також є військовослужбовцем ЗСУ. Правоохоронці встановлюють обставини події.

Про це повідомляють в Telegram-каналі Нацполіції України.

Зауважують, що інформацію про напад виявили у середу, 11 вересня, під час моніторингу соціальних мереж:

"Зокрема, в одному з Телеграм каналів було зазначено, що троє невідомих біля Михайлівського собору скоїли напад на представника церкви, який також є військовослужбовцем ЗСУ".

У поліції зареєстрували вказаний інцидент, триває перевірка. На місце відправили слідчо-оперативну групу, яка має провести розмову з потерпілим та з'ясувати обставини.

"Додаткову інформацію надамо згодом", - підсумовують в повідомленні.

Український журналіст Андрій Цаплієнко в Telegram повідомив, що вночі невідомі побили митрополита Кримського та Сімферопольського Климента:

"Друзі, сьогодні вночі невідомі страшенно побили митрополита Кримського та Сімферопольського Климента. Крім того, що він служить в церкві, Климент також є військовослужбовцем Збройних Сил України".

На фото можна побачити численні рани на обличчі церковного ієрарха. Чутливі кадри 18+.

Як передає журналіст, церковний ієрарх описує ситуацію наступним чином:

"Климент приїхав до Києва на запрошення «Кримської Платформи». Близько 23:00 він йшов в напрямку Михайлівського монастиря, де в нього є келія. Троє людей біля монастиря зупинили його і почали бити. Він стверджує, що для того, щоб священник зупинився, хтось з трьох сказав: «Владико, благословіть!»".

З огляду на це, як вважає Климент, напад був спланований. Про це також може свідчити обране місце для нападу, де немає камер спостереження.

"Ще раз. Це - зі слів Климента, - наголосив Цаплієнко та додав. - Правоохоронцям варто розібратися в ситуації, не виключено, що кривдників владики винайняли так само як винаймають підпалювачів машин військових".

Нагадаємо, "Апостроф" також повідомляв, що підозрюваного в побитті ветерана у Смілі затримала поліція. У справі порушили кримінальні провадження за чотирма статтями.