RU  UA  EN

Четвер, 19 вересня
  • НБУ:USD 41.10
  • НБУ:EUR 45.55
НБУ:USD  41.10
Суспільство

Новини

18 вересня

Всі новини

Російська контратака на Курщині погіршила ситуацію для армії РФ - Forbes

Російська контратака в Курській області, яка почалася минулого тижня, не принесла особливих результатів і швидше погіршила становище армії РФ в потенційному "котлі" на південь від Кореневого.

Про це пише видання Forbes.

У зв'язку з важкою ситуацією в районі Кореневого росіянам довелося відправляти додаткові війська.

Україна задіяла у Курській області близько 10 тисяч військових. РФ відправила туди близько 38 тисяч, при цьому багато хто з них — погано навчені молоді призовники. Баланс сил у Курську може вплинути на шанси українців на успіх у взятті росіян в оточення.

Видання зазначає, що українські війська знищили всі стаціонарні мости через річку Сейм у цьому районі, тому всі війська РФ на південь від Сейму — а їх там можуть бути батальйони — залежать від тимчасових понтонних мостів або вузького мосту в Кореневому для поповнення своїх запасів.

"Якщо українці справді намагаються оточити російські сили, то місцева географія полегшує цей крок. Річка Сейм утворює природний кордон уздовж більшої частини північного краю потенційної кишені, обмеженої з лівого та правого флангів наступаючими українськими силами", - йдеться у статті.

Forbes пише, що у ЗСУ у Курській області з'явилася нова стратегія - швидко переміщатися та брати російські війська в оточення. Минулого тижня ЗСУ прорвали російську оборону на новій ділянці російсько-українського кордону біля села Новий шлях. І якщо вони зможуть з'єднатися з українськими військами, які знаходяться на головній ділянці українського наступу, то потенційно відсічуть тисячі росіян між собою та кордоном.

Як повідомляв "Апостроф", у Курській області ЗСУ успішно просунулися на деяких ділянках, тоді як ворог зазнає великих втрат у техніці та особовому складі. Натомість росіяни продовжують масово обстрілювати цивільні об'єкти області.