RU  UA  EN

Четвер, 19 вересня
  • НБУ:USD 41.10
  • НБУ:EUR 45.55
НБУ:USD  41.10
Суспільство

Новини

18 вересня

Всі новини

WSJ назвало масштаби втрат армій України та РФ вбитими та пораненими

Число військових України та Росії, вбитих або поранених з лютого 2022 року, досягло приблизно одного мільйона осіб. Визначити точну кількість складно, оскільки офіційні цифри власних втрат сторонами не публікуються.

Про це повідомляє The Wall Street Journal із посиланням на західні розвідки та українських чиновників.

За даними західних розвідок, втрати РФ становлять близько 600 тисяч військових: 200 тисяч загиблих та 400 тисяч поранених. Видання зазначає, що оцінки спецслужб різних країн відрізняються, і наведені цифри втрат РФ — це оцінка лише деяких з них.

В України втрати становлять 480 тисяч: 80 тисяч загиблих та 400 тисяч поранених.

Видання нагадало заяву президента Володимира Зеленського, який у лютому зізнався, що на війні загинула 31 тисяча військових.

"Високі втрати матимуть довгостроковий негативний ефект для демографії обох країн. Росія зіткнулася, крім втрат на фронті, з від'їздом 600 тисяч осіб за кордон і скороченням потоку трудових мігрантів із Центральної Азії. Близько 10 млн осіб виїхали з України або залишилися на окупованих територіях після початку війни", - пише WS .

Також наголошується, що українське населення на територіях, що зараз контролює Київ, скоротилося до 25-27 млн осіб.

Як повідомляв "Апостроф", в українській армії є велика проблема, коли командири середньої ланки бояться доповідати про реальну обстановку. І їхні офіційні звіти маскують масштаби втрат в українській армії.