RU  UA  EN

Четвер, 19 вересня
  • НБУ:USD 41.10
  • НБУ:EUR 45.55
НБУ:USD  41.10
Суспільство

Новини

19 вересня

Всі новини

В Повітряних силах відзначили ефективну роботу РЕБ проти ворожих безпілотників

Росія вчергове запустила по Україні ударні безпілотники типу "Shahed". В ніч на 18 вересня протиповітряна оборона ліквідувала 46 БпЛА. Крім того, 5 безпілотників під впливом РЕБ були локаційно втрачені, один "шахед" - повернувся в РФ.

Про це повідомляють в Повітряних силах ЗС України.

Зауважують, що противник, окрім безпілотників, також застосував керовані авіаційні ракети. Загалом до повітряного удару окупанти залучили:

  • 3 керовані авіаційні ракети Х-59/69 з повітряного простору окупованої Херсонщини;
  • 52 ударні БпЛА із районів: Курськ, Єйськ – рф.

"До відбиття повітряного нападу противника залучались: авіація, мобільні вогневі групи та підрозділи РЕБ Сил оборони України. В результаті протиповітряного бою збито 46 ударних БпЛА", - зауважують в повідомленні.

Крім того, в ПС ЗСУ відзначають ефективну роботу засобів РЕБ для боротьби з "шахедами". Таким чином п’ять БпЛА локаційно втрачені, ще один ворожий ударний безпілотник – повернувся у Росію.

Внаслідок протидії керовані авіаційні ракети також не досягли бажаних противником цілей. Є пошкодження сільськогосподарської техніки, попередньо, проте обійшлось без жертв і постраждалих.

Протиповітряна оборона працювала у Миколаївській, Херсонській, Черкаській, Кіровоградській, Київській, Вінницькій, Сумській та Полтавській областях.

Як повідомляв "Апостроф", в ніч на 18 вересня Росія, застосувавши БпЛА типу "Шахед", атакувала енергетичні об'єкти Сум.