RU  UA  EN

Пʼятниця, 27 вересня
  • НБУ:USD 40.87
  • НБУ:EUR 45.45
НБУ:USD  40.87
Суспільство

Новини

26 вересня

Всі новини

Сили ППО збили 66 БпЛА та 4 ракети, один "шахед" повернули назад в Росію

Сили протиповітряної оборони ліквідували в ніч на 26 вересня 4 керовані авіаційні ракети та 66 ударних безпілотників "Shahed".

Про роботу ППО звітують в Повітряних Силах ЗС України.

Зауважують, що вночі противник атакував: Сумщину двома ракетами невстановленого типу із Бєлгородської обл., Одещину – чотирма керованими авіаційними ракетами Х-59/69 з акваторії Чорного моря.

Також окупанти випустили по Україні 78 ударних БпЛА типу «Shahed», райони пусків - Приморсько-Ахтарськ, Орел, Курськ.

В результаті протиповітряного бою збили чотири керовані авіаційні ракети Х-59/69 та 66 ударних БпЛА. Деякі БпЛА були локаційно втрачені, а один - повернувся назад в РФ:

"Вісім ворожих безпілотників локаційно втрачено у кількох регіонах України (інформація про постраждалих чи руйнування не надходила). Один – повернувся у росію, ще один залишається в повітряному просторі України, йде бойова робота".

Протиповітряна оборона працювала у Дніпропетровській, Харківській, Київській, Черкаській, Кіровоградській, Вінницькій, Хмельницькій, Івано-Франківській, Сумській, Полтавській, Миколаївській, Одеській, Херсонській, Харківській областях.

Нагадаємо, "Апостроф" писав, що у ніч на четвер, 26 вересня, Росія атакувала "шахедами" Київ. У Печерському районі один з безпілотників влучив у житлову пʼятиповерхівку.

Також в ніч на 26 вересня Росія обстріляла Запоріжжя - поцілили по житловій забудові та території одного з промислових підприємств. В результаті атаки відомо про 8 постраждалих, серед яких також дитина.