RU  UA  EN

Четвер, 17 жовтня
  • НБУ:USD 40.90
  • НБУ:EUR 44.50
НБУ:USD  40.90
Суспільство

Новини

17 жовтня

Всі новини

Поліція відреагувала на погром у Свято-Михайлівському соборі в Черкасах після його переходу до ПЦУ

В Свято-Михайлівському кафедральному соборі в Черкасах невідомі влаштували погром після переходу його до ПЦУ. В Нацполіції повідомили, що правоохоронці перебувають на місці, документують правопорушення та встановлюють усіх учасників інциденту.

Про це йдеться в повідомленні поліції Черкащини.

Оперативники зазначають:

"У Черкасах біля Свято-Михайлівського собору працює слідчо-оперативна група Черкаського районного Управління поліції, поліцейські груп комунікації та патрульні".

Наразі слідчі з’ясовують повні обставини та визначають правову кваліфікацію події, а також встановлюють учасників інциденту.

Варто зазначити, що інцидент трапився вранці 17 жовтня. Невідомі виламали ворота та увірвалися в Свято-Михайлівський кафедральний собор, який повідомив про перехід до ПЦУ. Після того, як прихильники УПЦ МП прорвались всередину храму, почали активно застосовувати грубу силу та розприскувати сльозогінний газ. Відомо, що кілька людей звернулося до медиків. В мережі активно поширювали відео бійки та погрому в храмі.

Нагадаємо, військовий капелан Володимир Рідний повідомив, що Свято-Михайлівський кафедральний собор у Черкасах, який є найбільшим православним храмом України і перебував під контролем УПЦ МП, перейшов до ПЦУ.