RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Зорепад Гемініди-2020: де і коли спостерігати за унікальним небесним явищем

Грудень 2020 року багатий на космічні феномени, не обійшлося і без метеорного потоку. Фахівці, які вивчають космос, повідомили, що один з найкрасивіших зорепадів, під назвою метеорний потік-гігант Гемініди, порадує жителів планети Земля 13-14 грудня 2020 року. Це найсильніший потік метеоритів на рік.

Апостроф "розповідає, де і коли краще спостерігати за незвичайним небесним явищем.

За словами досвідчених фахівців, радіант потоку знаходиться в сузір'ї Близнюків біля зірки Кастора. Якщо спостерігати за метеорами уважно, можна помітити, що всі вони ніби вилітають з однієї точки. Цю точку і називають радіантом. Варто зазначити, що цей потік відрізняється середньошвидкісними метеорамита навіть болідами, які мають помітні кутові розміри.

Спостерігати за метеорами можна було вже з 4 грудня 2020 року, але його пік буде тільки 13-14 грудня. У кожного жителя планети Земля є шанс побачити зірку що падає та загадати бажання. Відомо, що годинне число потоку у 2020 році становить 150 метеорів на годину. Для того, щоб подивитися на потік зірок, які падають з неба, досить вибрати будь-яку точку на планеті Земля. На щастя, цей метеорний потік належати до категорії тих потоків, які видно всім.

Для кращого обзору потрібно вибрати майданчик, де мало світла, бажано виїхати за місто. Як тільки людина, яка хоче подивитися на приголомшливий перформанс у виконанні зоряного неба відправиться в темне місце, небосхил відкриється з нового боку. За ним буде цікаво спостерігати. Раніше стало відомо, що 21 грудня 2020 року жителі планети Земля побачать Віфлеємську зірку, в останній раз цю зірку бачили 800 років тому.

Як писав "Апостроф" раніше, астрологи назвали чотири знака Зодіаку, життя яких перевернеться в сонячне затемнення 14 грудня .