RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

На Місяці китайці виявили дивний моноліт: фото загадкового об'єкта

Вивчаючи поверхню природного супутника Землі, китайські експерти виявили дивовижну знахідку. Йдеться про моноліт, який ніхто не очікував побачити в такому незвичайному місці.

Про це повідомляє Point.

Китайські космічні агентства ще два роки тому відправили на Місяць місяцехід "Юйту-2". З тих самих пір апарат борознить простори Місяця і намагається відшукати те, що може бути цікавим. Апарат невеликий, своїми розмірами він нагадує звичайний офісний стілець, але володіє різними функціями. Наприклад, в апарат вбудовані камери високої роздільної здатності, сонячні батареї, потужний передавач і шість моторизованих коліс.

Не так давно "Юйту-2" виявив дивний об'єкт, який вже встигли охрестити "Місячним монолітом". Китайці виявили камінь дивної форми, що нагадує уламок величезної плити з гострими гранями.

Знахідка була настільки незвичайною, що керівники місії розпорядилися терміново змінити програму досліджень. Керівництво вимагало перебудувати маршрут місяцеходу таким чином, щоб він якомога детальніше розглянув моноліт.

На жаль, змінити програму апарату не вдалося, на даний момент є лише кілька знімків таємничого моноліту. Головна версія така: моноліт є осколком породи, який відколовся при ударі космічного об'єкта і встромився в місячний грунт.

Читайте також: Вже бачили перші фото з Марса? Послухайте тепер, як звучить Червона планета.