RU  UA  EN

Середа, 15 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.35
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

15 травня

Всі новини

Як залучити щастя та багато грошей: головні ритуали на китайський Новий рік

1 лютого, в день другого Молодика, згідно з давньою китайською традицією, настає Новий східний рік Чорного водяного Тигра. З цим днем пов'язано безліч традицій – китайці вірять, що, дотримуючись певних ритуалів, можна залучити в дім удачу, благополуччя та гроші.

“Апостроф” розповідає, що можна зробити цього дня, щоб щастя не залишало дім протягом року.

Цитрусові

У це свято на столі обов'язково повинні бути апельсини, мандарини або лимони, причому необхідно дотримуватися їх парної кількості. Оптимальним варіантом буде покласти по вісім штук на кожну тарілку.

Червоний колір

Китайці вірять, що червоний колір відганяє нечисті сили, які у китайський Новий рік вибираються назовні та намагаються нашкодити людям. Тому будинки традиційно прикрашають у червоних тонах, вбираються в одяг цього кольору та всюди розвішують червоні ліхтарики.

Роздача грошей

Вважається, що якщо взяти конверт із паперу червоного кольору, покласти туди гроші та подарувати їх своїм близьким, то такі купюри стануть талісманами для їхніх власників та залучатимуть достаток та благополуччя.

Ритуал для залучення грошей

Для здійснення ритуалу знадобиться папір червоного кольору та зелений маркер. Необхідно написати на аркуші суму, яку людина планує заробити протягом року, розмалювати його зображеннями грошей та приклеїти до нього монетку у 10 копійок. Після цього потрібно згорнути малюнок у сувій і зав'язати червоною та золотою стрічками.

Червоний мішечок

Необхідно взяти червоний мішечок і напередодні китайського Нового року доверху наповнити його монетами, заздалегідь вимитими у проточній воді, та перев'язати червоною та золотою стрічками. Потім потрібно поставити мішечок у неметалеву посудину, засипати його рисом та залишити у кутку кімнати південно-східної частини квартири.

Раніше ми писали, чому в Китайський Новий рік не можна говорити слово "чотири".