RU  UA  EN

Неділя, 29 вересня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 45.40
НБУ:USD  40.85
Суспільство

Новини

28 вересня

27 вересня

Всі новини

Мають давню історію: 10 незвичайних українських імен, що набирають популярність

В Україні набирають популярності стародавні імена з сильною енергетикою та глибоким корінням, оскільки українці прагнуть повернутися до своїх традицій та народних звичаїв.

"Апостроф" розповідає, які давні жіночі українські імена знову набирають популярності.

Читайте також: За цими чоловіками, як за кам'яною стіною: 10 чоловічих імен із сильною енергетикою

Рута – ім'я єврейського походження, що означає подруга чи руда. Рута вважається цінною лікарською рослиною з корисними властивостями.

Миру – давнє слов'янське ім'я, що походить від слова "мир" і має значення "мирне" або "ладне".

Оріана - буквально "оріанська жінка", "орійка". В українській міфології Оріана була країною хліборобів. Іноді це ім'я трактують як давню назву України. Також Оріана була богинею ранкової зорі в римській міфології.

Зореслава – жіноча форма старовинного чоловічого імені Зореслав. Утворилося від слів "зірка" та "слава". Тобто має значення "осяяна славою" або "славляча зірки".

Весна – ім'я, що символізує пробудження природи після зими, початок чогось нового. Воно пов'язане зі зростанням, розквітом та поновленням.

Трояна – похідна від чоловічого імені Троян жіноча форма. Це давнє слов'янське ім'я, що сформувалося від дієслова "троїти", "множити". Досі часто використовується у хорватській мові як "Troja".

Пава – походить від латинського імені Paulina. Це жіночий варіант від латинського Paulinus, що походить від слова "paulus" - "маленький".

Зоряна – жіноче ім'я праслов'янського походження, яке походить від слова "зірка", "зоря". Це ім'я було дуже популярне за часів хрищення Східної Європи. Почало відроджуватися у 20 та 21 столітті.

Ведена – слов'янське ім'я. Перекладається як "всезнаюча".

Меланія – походить від однойменного латинського імені Melania, що у перекладі означає "темна", "чорна". Це ім'я має виняткову енергетику.

Раніше "Апостроф" писав, які жіночі імена володіють найсильнішою енергетикою та силою.

Вас також може зацікавити:

Ніколи не виявлять ініціативу: два імені, які носять найнесміливіші чоловіки

Щедрість у них у крові: чоловіки з цими іменами завалюють своїх коханих подарунками

Тримають дітей у "їжачих рукавицях": три імені, які носять найжорстокіші мами