RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

Всі новини

Значення імені Олександр: характер людини і який буває у стосунках із жінками

В Україні та світі ім'я Олександр дуже поширене, однак мало хто знає, звідки походить, що означає та якими якостями наділяє свого власника.

"Апостроф" зібрав все, що відомо про одне з найпопулярніших імен.

Читайте також: Інфініті, Кий і Еней: які популярні і рідкісні імена давали українці дітям в 2023 році

Звідки походить та що означає ім'я Олександр

Ім'я Олександр має давньогрецьке походження. У перекладі означає "захисник", або "той, хто береже від мужа". Було поширене у Стародавній Греції.

Варіанти цього імені в інших країнах найрізноманітніші: Алекс - в англомовних, Іскандер - у мусульманських, Алесь - у білорусів, Алессандро - в Італії.

Який Олександр у дитинстві

Олександри у дитинстві сміливі, впевнені, напористі. Такі діти ростуть активними, люблять рухливі заняття та спортивні ігри. Проте Сашко береже енергію і не витрачає на пустощі та хуліганство. Він залюбки допомагає вдома батькам, тримає свою кімнату в чистоті, доглядає за рослинами та домашніми тваринами.

У школі Олександри навчаються добре, з ранніх років демонструють різні таланти. Сашко, як правило, хороший в чомусь одному, демонструє високий рівень майстерності. Щоб розкрити здібності, рекомендують ще з дитинства відвідувати спортивні клуби та творчі гуртки.

Особливості дорослого характеру

У дорослому віці Олександри горді та впевнені у собі чоловіки. Вони прагнуть до лідерства, хочуть бути авторитетами для інших. Також вони віддані друзі та хороші сім'янини. Вони готові жертвувати власним часом і комфортом, щоб допомогти іншим. Олександри дуже вперті, їх неможливо підкорити чи переконати.

Олександри за характером дуже справедливі, ненавидять брехню, обман та зраду. З негативного - можуть мати власну думку, яку не оприлюднять, або можуть нещиро погоджуватися з іншими.

У роботі відповідальні, не люблять халтури і несерйозного ставлення. Проте робота для Олександра - не сенс життя і головна цінність, а лише засіб для заробітку грошей. Володарі цього імені не повинні присвячувати себе кар'єрі, оскільки втратять і роботу, і родину.

Який Олександр у любові та шлюбі

Чоловіки з таким іменем в особистому житті дуже часто бувають "бабіями". Вони користуються великим успіхом серед жінок. Довкола завжди багато дівчат, з-поміж яких їм важко знайти віддану дружину. Олександр може вибрати обраницю за красою і вступити в нещасливий шлюб. Чоловіки прагнуть побудувати міцні відносини на все життя, з повагою один до одного, проте таке рідко буває. У більш поважному віці є шанс створити міцну сім'ю, якщо навчиться приймати критику і змінюватися заради жінки. Як батько він турботливий та співчутливий, не вміє з дітьми бути суворим.

Сумісність Олександра зі жіночими іменами

Велика сумісність Олександра з такими іменами: Інна, Вероніка, Аліна, Анна, Валентина, Дар'я, Єлизавета, Катерина, Наталя, Ірина, Оксана та Марія.

Погана сумісність: з Алісою, Оленою, Маргаритою, Світланою та Софією.

Раніше ми писали, що приготував 2023 рік для кожного знака за роком народження.

  • Вас також може зацікавити:

День янгола в серпні 2023: кого привітати і як назвати дитину за старим та новим стилем

Наче в понеділок народилися: жінки з цими іменами притягують неприємності, як магніт

Ніхто не зрівняється з ними: чотири імені жорстоких жінок