RU  UA  EN

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

30 квітня

Всі новини

Комета Диявола" наближається до Землі: як і коли можна роздивитись найкраще

Комета 12P/Понса-Брукса, також відома як "комета Диявола", буде видно на нічному небі з 1 по 7 квітня, коли вона наблизиться до Сонця. Однак Земля зможе побачити цю комету лише за 2 місяці.

Про це повідомляє Earth.

Нещодавно було виявлено дуже цікаву приховану властивість цієї комети й зараз унікальний астрономічний об'єкт можна спостерігати за допомогою бінокля або телескопа. Комета 12P/Понса-Брукса має орбіту навколо Сонця з періодом 71 рік.

Читайте також: Магнітні бурі у квітні: календар небезпечних дат

Діаметр її ядра становить близько 30 км, і вона відома своїми разючими виверженнями. Цей об'єкт отримав прізвисько "комета Диявола" через свій рогатий вигляд, точніше кажучи, через незвичайну форму її коми.

Кома - це газова оболонка, що оточує ядро комети, і минулого року вона набула дивної розділеної форми після потужного виверження з ядра. Як і інші комети, 12P/Понса-Брукса складається з суміші льоду, пилу та кам'янистого матеріалу.

У міру наближення до Сонця комета змінюється, а лід усередині переходить із твердого стану до газоподібного. В результаті відбувається викид газу та пилу з поверхні комети, що створює комусь і характерний хвіст. Ці викиди можуть бути вражаючими та спостерігати їх за допомогою бінокля чи телескопа – це дивовижне видовище.

Раніше ми розповідали, що весняний коридор затемнень переверне життя 5 знаків Зодіаку.

  • Вас також може зацікавити:

Спадний Місяць триватиме до 7 квітня: що варто зробити в цей період

Сонячне затемнення 8 квітня може стати унікальним: чим воно особливе

Що категорично не можна робити на Сонячне затемнення: основні заборони 20 квітня