RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Як підготувати автомобіль до далекої поїздки: що перевірити в першу чергу

Літо в самому розпалі, деякі українці вже встигли розпланувати собі відпочинок по курортних місцях в межах України, особливо ті, у кого є своя машина. Любителям автомобільного туризму варто врахувати кілька простих правил при підготовці своєї машини до відправки в тривалу подорож.

Про це повідомляє "За кермом".

Перевірка

В першу чергу потрібно перевірити кілька разів стан механізмів в машині, які впливають на безпеку поїздки: стан гальм, рівень технічних рідин, шини і тиск в них при повному завантаженні.

Також не забути аптечку, вогнегасник, знак аварійної зупинки, захисні жилети, про всяк випадок, запасні лампочки і запобіжники, а також інструменти.

Крім того, потрібно перевірити справність роботи кондиціонера. В особливо спекотну погоду в салоні повинно бути на 10 градусів холодніше, ніж на вулиці. Якщо виявилося, що кондиціонер не підпадає під норми, потрібно дозаправити його холодоагентом.

Не буде зайвим перевірити актуальність страховки, наявність прав і всіх необхідних документів.

Обов'язково рекомендують заздалегідь розрахувати маршрут, де зупиниться по дорозі на відпочинок і перекус, а також скільки це буде всього займати за часом. Зупинки повинні бути регулярними для комфортності поїздки.

Навантаження

Під час навантаження речей потрібно враховувати, що вони не повинні перекривати огляд центрального дзеркала заднього виду (в хетчбек або універсал). Розподілити багаж за габаритами в різні відсіки машини рівномірно і ретельно зафіксувати.

Варто також гарненько відіспатися перед відправкою. Під час автотріпа бажано бути в зручному одязі і взутті. Напої та їжу також варто взяти з собою.

Якщо ж планується поїздка за кордон, то обов'язково потрібно вивчити особливості і відмінності від звичних правил дорожнього руху в країну, яку спрямовуються мандрівники. Крім того, бажано подивитися чи є платні автомагістралі, які розмір зборів і акцизів, а також чи потрібно оформити медичну страховку.

Нагадаємо, "Апостроф" розповідав про житло на популярних курортах України, варіанти на будь-який бюджет.