RU  UA  EN

Вівторок, 30 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

30 квітня

Всі новини

Радар TruCAM поза законом: суд прийняв важливе для водіїв рішення

Суд прийняв важливе для водіїв рішення, щодо приладу для вимірювання швидкості автомобілів TruCAM. Згідно з рішенням другого апеляційного адміністративного суду, проведення таких вимірювань з рук є не законним.

Про це повідомило видання SpecMachinery.com.ua.

Справа почалася деякий час тому, коли правоохоронці зупинили одного з водіїв за перевищення швидкості. В ході бесіди з поліцейськими, чоловік зазначив, що їм заборонено вимірювати швидкість руху автомобілів приладом TruCAM з рук. Він також підкреслив, що радар повинен бути зафіксований на нерухомому об'єкті.

Правоохоронці не врахували ці зауваження і виписали водієві штраф. Чоловік "пішов на принцип" і вирішив оскаржити це в суді.

В результаті суд прийняв до уваги той факт, що поліцейський дійсно тримав радар в руках, коли визначав швидкість руху автомобіля. При цьому суд зазначив, що такий спосіб вимірювання швидкості може давати велику похибку, а це значить, що претензії чоловіка обгрунтовані.

Таким чином, апеляція громадянина була задоволена, оскільки закон не передбачає іншого способу вимірювання швидкості, крім закріплення лазерного вимірювача на нерухомому об'єкті.

Раніше ми також повідомляли про те, за що в Україні можуть забрати авто на штрафмайданчик.