RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

В Україні масово конфіскують євробляхи: чи законно це і як уникнути

Після зміни правил розмитнення “євроблях”, в Україні почали конфіскувати авто на єврономерах та прямо з митних постів перевозити на штрафмайданчики.

Про це повідомляє “Твоя машина”.

Конфіскація все ж законна, бо передбачена ч.6 ст.481 Митного кодексу, в якій йдеться про те, що в разі прострочення терміну вивезення транспортного засобу застосовується санкція у розмірі 170000 грн. або його конфіскація.

Щоб уникнути вилучення авто, необхідно обов’язково просити у митного брокера письмове підтвердження, що він проводить перевірку за судовими реєстрами.

“По всій нашій країні відбуваються випадки, коли автомобілі з митних постів спочатку затримують, а потім приїжджає виконавча служба і ці авто забирає. Відбувається це через те, що митні брокери, до яких звертаються водії, не проводять перевірку автомобілів за судовими реєстрами на предмет санкцій. Потрібно обов’язково просити у митного брокера письмове підтвердження про те, що він перевіряє авто за судовими реєстрами і чи немає постанови про конфіскацію машини“, – каже юрист ГО “Авто Євро Сила” Іван Казачук.

Раніше "Апостроф" повідомляв, скільки авто поставили на облік за новою схемою розмитнення.