RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

27 квітня

Всі новини

В Україні змінилися правила розмитнення "євроблях": що потрібно знати власникам

Президент Володимир Зеленський підписав два закони, спрямовані на тимчасове спрощення механізму розмитнення імпортованих з Європи автомобілів.

"Євробляхи" проти держави: чому влада знову вводить пільговий режим

Про це повідомляє прес-служба Офісу президента.

Зеленський підписав закони про внесення змін до Податкового (№ 1402-IX) і Митний (№ 1403-IX) кодекси.

"Ці закони, прийняті Верховною Радою 15 квітня 2021, тимчасово полегшують механізм розмитнення імпортованих з Європи автомобілів, а також сприяють захисту навколишнього середовища від шкідливих викидів", - сказано в повідомленні.

Згідно з документами, старі автомобілі з європейської реєстрацією старше п'яти років, які були ввезені на територію України до кінця 2020 року, оподатковуються за пільговою ставкою податку на додану вартість та акцизного податку. Сума акцизного податку буде залежати від віку автомобіля, обсягу і типу двигуна і не буде залежати від його вартості.

Базова ставка буде коливатися від нуля до 150 євро, і в більшості випадків вартість розмитнення не перевищує однієї тисячі євро.

На пільгове митне оформлення дається 180 днів з моменту вступу в силу законів. Учасники АТО / ООС зможуть скористатися пільговою розмитненням протягом 270 днів.

При цьому дія законів не поширюється на автомобілі:

  • ті, які не відповідають екологічним нормам "Євро-2" і вище;
  • ввозяться з держави-окупанта (держави-агресора);
  • ввозяться з тимчасово окупованої території України.

Закони вступають в силу з наступного дня після опублікування і вводяться в дію через один місяць з дня набрання ним чинності.

Як повідомляв "Апостроф", раніше Верховна Рада ухвалила в першому читанні законопроекти, що дають можливість разового розмитнення авто з єврономерами за умовні 1000 євро.