RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

Всі новини

В Україні шахраї наживаються на власниках авто: суть нової схеми і як не стати жертвою

Автомобільні експерти розповіли про нову шахрайську схему в результаті якої власник авто може залишитися і без машини, і без грошей.

Про це пише avtosota.

Шахраї знаходять оголошення про продаж авто в інтернеті, потім пропонують заощадити кілька тисяч гривень, оформивши договір купівлі-продажу без участі нотаріуса.

У розмові аферисти намагаються розташувати продавця до себе і завоювати його довіру. Зазвичай вони розповідають про своє життя, наприклад про те, що довгий час відкладали гроші на покупку машини, але через хворобу близького родича були змушені витратити всі заощадження, тому на момент покупки розплатитися за автомобіль у них немає можливості. Далі шахрай переконує, що має стабільну, добре оплачувану роботу і готовий щомісяця погашати борг, а перший платіж зможе внести вже через тиждень.

Іноді власники погоджуються підписати договір, в якому зазначено, що продавець отримав суму коштів в розмірі вартості автомобіля. Зазначається, що довести факт шахрайства складно, оскільки потерпілий сам розписався в отриманні грошей.

Щоб не потрапити у таку неприємну ситуацію не потрібно скупитися на послуги нотаріуса або оформити угоду в сервісному центрі МВС.

Раніше "Апостроф" повідомляв, як не переплатити за парковці машини.