RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Чи діє українське водійське посвідчення за кордоном: що потрібно знати

Українські водійські права є дійсними в більшості європейських країн. Це стосується пластикової карти або ламінованого документа, але не "книжечок" радянського зразка.

Про це пише OBOZREVATEL.

Зазначається, що українське водійське посвідчення відповідає вимогам Віденської конвенції про дорожній рух, тому використання документа є законним в країнах-підписантах.

Його дія також поширюється на держави, які підписали Женевську конвенцію, але є нюанс. У цих країнах можуть знадобитися не тільки національні, але і міжнародні права. Останній документ можна отримати в сервісних центрах МВС.

Міжнародне посвідчення водія або МВУ (англ. International Driving Permit, IDP) - документ, який підтверджує право на керування транспортними засобами за межами країни, де його видано. МВУ можна назвати офіційним багатомовним перекладом національних прав, який використовується тільки разом з ними.

Раніше ми писали, що в Україні змінили порядок здачі іспиту для отримання водійського посвідчення. Тепер з'явиться новий тип водійських прав, який дозволяє керувати тільки транспортними засобами з автоматичною коробкою передач.