RU  UA  EN

Пʼятниця, 17 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.40
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

17 травня

Всі новини

Україні загрожує дефіцит нових авто: ТОП-10 найбільш ходових моделей

Глобальний дефіцит напівпровідників призвів до скорочення виробництва автомобілів і затримок поставок в автосалони. Ситуація не обійшла стороною й український авторинок.

Про це пише РБК-Україна.

Видання проаналізувало дані по наявності найпопулярніших авто в фірмових автосалонах.

Версії Kia Sportage з "механікою" можна купити без проблем, при цьому очікування машини з автоматичною коробкою передач може скласти близько 30 днів. Нагадаємо, в серпні в Україні було продано 593 таких автомобілі.

З жовтня Toyota RAV4 можна буде лише замовити, в такому випадку автомобіль з'явиться в Україні не раніше квітня 2022 року. Варто зазначити, що в серпні в нашій країні було зареєстровано 433 нових машини цієї моделі.

На момент написання матеріалу в Києві був в наявності лише один Renault Sandero з "роботом". Найближчі поставки автомобілів з "механікою" очікуються в середині листопада, моделі з АКП з'являться ще пізніше. Цю модель в серпні вибрали 384 українця.

У ТОП-10 особливо ходових та дефіцитних моделей також увійшли Renault Duster, Mitsubishi Outlander, Renault Logan, Toyota Land Cruiser Prado, Nissan Qashqai, Toyota Camry, Hyundai Tucson.

Раніше ми писали, що старі автомобілі дорожчають вже майже рік. Це пов'язано з дефіцитом нових автомобілів, що утворився в Європі, через що підвищується попит на вторинному ринку.