RU  UA  EN

Субота, 29 червня
  • НБУ:USD 40.22
  • НБУ:EUR 43.00
НБУ:USD  40.22
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 червня

Всі новини

В Україні помітили незвичайний електрокар Kozak: фото

На дорогах України помітили електромобіль Kozak EV. Зовні він сильно нагадує "Таврію", але його "начинка" абсолютно інша.

Про це пише "ТопЖир".

Творці Kozak EV - ентузіасти з Дніпра. У 2019 му році вони вирішили запустити стартап і вибрали для модернізації ЗАЗ, вже знятий з виробництва.

Вони встановили на своє творіння електромотор з блоком управління, контролер перетворювач напруги та батарею. У салоні з'явилася електронна панель приладів. На все перетворення пішло 5 тисяч доларів.

Тепер Kozak EV здатний на одному заряді проїхати до 200 кілометрів, а для його повної зарядки достатньо звичайної 220-вольтової розетки і 6 годин часу. Творці їздили на своїй машині з Дніпра до Берліна, щоправда в причепі вони везли запасні акумулятори.

Машина сподобалася водіям і з'явилися бажаючі її купити. Винахідники запустили міні-конвеєр, де на даний момент зібрали 50 товарних авто, ще кілька перебувають у процесі.

Як повідомляв "Апостроф", раніше харківський автомобіліст перетворив радянську ГАЗ-21 Волга на сучасний електромобіль. "Зелений" раритет він презентував на фестивалі OldCarLand, що проходив в Києві.