RU  UA  EN

Вівторок, 30 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

30 квітня

29 квітня

Всі новини

Як перевірити штраф за порушення ПДР: покрокова інструкція

Після запуску МВС України фото- та відеофіксації порушень Правил дорожнього руху, у багатьох автомобілістів виникає запитання: яки відстежити наявність штрафів у водіїв?

Про те, яким чином можна буде перевірити наявність штрафів за порушення ПДР, повідомляє hotline.finance.

Нова система посилює контроль з гонщиками на дорозі, але й ускладнює можливість відстежити наявність квитанції за ігнорування ПДР. Повідомлення про штраф будуть відправлятися Укрпоштою не водієві, який безпосередньо знаходився за кермом, а фактичному власнику конкретного автомобіля, і не на фактичну адресу проживання, а на юридичну, тобто за місцем реєстрації.

А отримати ці "листи щастя" можуть отримати далеко не всі, оскільки велика частина наших громадян проживає не за місцем реєстрації. Тому Міністерство внутрішніх справ створило спеціальний сервіс перевірки відсутності або наявності штрафу - ним можна скористатися за посиланням.

Також можна скористатися спеціальним Telegram-каналом "Штрафи ПДР", де також пропонується відстежити наявність "листів щастя" і оплатити їх.

Як перевірити наявність штрафів

Користувач повинен вказати номер свого транспортного засобу, а також серію і номер постанови або інформацію про власника ТЗ. Йдеться про паспортні дані, або посвідчення водія.

Після відправлення запиту вам буде вислана відповідь. Це може бути "У вас штрафів не виявлено", а може бути "У вас є штраф, потрібно оплатити".

У разі наявності штрафу додаток покаже не тільки наявність штрафу, але також і те, за що виписаний штраф.

У свою чергу, Telegram-бот допоможе додати авто до системи програми для відстеження штрафів, дізнаватися знати про актуальні постановах і оплатити їх зі знижкою - 10%, а також надавати допомогу за будь-яких питань.

Раніше "Апостроф" повідомляв про те, яким чином правильно поводитися під час купівлі/продажу автомобіля і не попастися на вудку шахраїв.