RU  UA  EN

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

30 квітня

Всі новини

Машини з Європи їдуть в Україну з новими цінниками: коли і наскільки подорожчають старі авто

Ситуація на первинному авторинку, пов'язана з дефіцитом чіпів і напівпровідників на тлі пандемії, змушує рости ціни й на машини з пробігом.

Про це пише UBR.

В європейських державах, звідки в Україну привозять велику частину старих автомобілів, зафіксовано збільшення їх вартості на 25-30%. При цьому запаси машин, які вже знаходяться в країні, стрімко скорочуються. У зв'язку з цим очікується, що після Нового року автомобільний секонд-хенд приїде з Європи з новими цінниками.

Зазначається, що через брак комплектуючих з Китаю європейські заводи змушені простоювати. Як повідомляв "Апостроф", Škoda Auto днями заявила про зупинку виробництва через глобальну кризу напівпровідників. Водночас кількість людей, які хочуть купити новий автомобіль, зростає.

Через брак нових машин, покупці стали скуповувати б/у авто, що викликало зростання цін вже на них. На думку експертів, автомобілі з пробігом в Україні, як і в Європі, подорожчають на 25-30%.

Раніше ми писали, що через дефіцит чіпів компанія Ford скоротила кількість виробництва автомобілів. При цьому компанія мільярдера Ілона Маска Tesla, яка випускає електрокари, залишається на плаву.