RU  UA  EN

Середа, 8 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

8 травня

7 травня

Всі новини

Безпека в автомобілі: як правильно обрати вогнегасник

Автоексперти, які раніше розповіли, як проїхати "лежачого поліцейського" і не пошкодити підвіску, дали поради щодо вибору вогнегасника для автомобіля.

Про це пише Hotline.finance.

Для автомобіля буде оптимальним вибором порошковий вогнегасник об'ємом щонайменше 2-3 літри. Згідно з даними досліджень, мінімального 1-літрового не вистачить для гасіння пожежі в машині, а ось 2-3 літри вже цілком достатньо.

Важливо не забувати стежити за терміном придатності вогнегасника і його внутрішнім тиском - за вимогами виробника, вогнегасник періодично необхідно перезаправляти.

Хорошим вибором також стане "вогнегасник, що закидається" - колба, циліндр, куля зі спеціальним складом, який гасить вогонь. Основна його перевага - у простоті використання: потрібно відкрити капот, закинути його в осередок, закрити капот і відскочити. Фахівці радять мати в автомобілі два вогнегасники: такий, що закидається та звичайний.

Як повідомляв "Апостроф", з вересня 2022 року всі автомобілі з українською реєстрацією повинні будуть регулярно проходити обов'язковий техогляд. Але деякі авто простіше буде поміняти на нові, вони не пройдуть перевірку від МВС.