RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

Всі новини

Що чекає на власників нерозмитнених "євроблях": названо два сценарії

Всім власникам сотень тисяч нерозмитнених "євроблях" загрожують штрафи, тому що 10 листопада цьогоріч закінчується 180-денний період пільгового розмитнення, який влада не буде продовжувати. Автоексперт сказав коли приблизно почнуть штрафувати та які два сценарії поведінки влади з цього приводу існують.

Про це розповів "Autosota" юрист організації “Авто Євро Сила” Іван Казачук.

Так, до 9 лютого 2022 року на розмитнення буде час у військових, які протягом останніх шести місяців перебували у зоні ООС. За словами юриста, до лютого будуть спекуляції щодо "євроблях" учасників АТО.

“Я не здивуюся, якщо всі хлопці, які були в ООС, розмитнять по одному авто”, - уточнив Казарчук.

Як зазначив експерт, не продовжувати пільгове розмитнення в Україні - принципова позиція влади. Таким чином, до 10 листопада встигнуть зробити дану процедуру лише 65 тисяч авто - 12% від всіх "євроблях" на території України.

Казарчук вважає, що є два варіанти розвитку подій: або штрафи та конфіскації стартують після лютого наступного року, або штрафувати почнуть уже у листопаді цьогоріч - це якщо до військових висуватимуть посилені вимоги, і більшість з них не зможуть розмитнити свої автівки.

Раніше ми писали, що власники "євроблях" масово розмитнюють автомобілі, щоб не нарватися на штрафи і не позбутися транспорту вже в листопаді.