RU  UA  EN

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

Всі новини

Камеры автофиксации ПДД: в МВД развеяли популярные мифы о "шпионах" на дорогах

У Міністерстві внутрішніх справ розвіяли чутки про те, що прилади для вимірювання швидкості TruCam несертифіковані і не пройшли перевірку.

Про це повідомляє прес-служба відомства на своїй сторінці у Facebook.

"Вимірювання швидкості за допомогою приладу TruCam вже давно не новинка на дорогах України. Однак міфи і чутки про цей пристрій все ще поширюються країною. Давайте перестанемо вірити в чутки, довірятимемо лише фактам", - зазначили у відомстві.

У МВС заявили про головний міф, що поліцейські за допомогою ефекту косинуса та поправного коефіцієнта впливають на точність вимірювання.

"Щоб усунути можливість зловживання та автоматизувати процес було оновлено програмне забезпечення TruCAM і у поліцейського вже немає можливості вносити зміни до налаштувань поправочного коефіцієнта. Прилад самостійно та автоматично визначає поправочний коефіцієнт (відстань до дороги)", - йдеться у повідомленні.

Також у прес-службі назвали чутками те, що нібито TruCam не сертифікований і не пройшов перевірку.

За словами МВС, прилад отримав сертифікат затвердження типу засобів вимірювальної техніки від 29 серпня 2012 року №UA-MI/1-2903-2012.

"Діючим законодавством не передбачено повторне проходження цієї процедури для приладів, які вже були завезені на територію України та введені в експлуатацію", - наголошується у відомстві.

Наприкінці прес-служби повідомили, що всі прилади використовуються максимально відкрито:

- опублікована карта, з нанесенням ділянок використання;

- стоять попереджувальні знаки;

- стоїть службовий автомобіль на синіх проблискових маячках.

Раніше "Апостроф" писав, що 8 серпня суд прийняв важливе для водіїв рішення, щодо приладу для вимірювання швидкості автомобілів TruCAM.