RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Як правильно зберігати автомобіль у гаражі: поради експертів

Часто автовласники лишають свою машину в гаражі на весь зимовий період, не провідуючи її протягом декількох місяців. Насправді, таке рішення несе за собою дуже неприємні наслідки.

"Апостроф" розповідає, що радять експерти у питанні правильного зберігання авто взимку у гаражі.

Виявилося, що покришки автомобіля, який не рушає з місця довгий період часу в холодну погоду, можуть погнутися. Тобто, якщо лишити машину в гаражі на всю зиму, то весною власник такого авто помітить зміну геометрії покришок.

Крім того, довгий простій впливає і на шини. Вони теж можуть змінити свою форму. Простіше кажучи, колеса стануть "квадратними" у тих місцях, де на них діяло найсильніше навантаження.

Щоб уникнути всіх цих неприємних наслідків достатньо просто хоча б один раз на місяць виїхати на хвилинку із гаража, а потім можна знову заїхати.

Навіть якщо в гаражі немає опалення, а машина знаходиться там весь зимовий період, то все одно такі прості дії допоможуть вберегти шини та покришки від дефектів.

Звичайно, потрібно тримати авто в сухому приміщенні, щоб уникнути конденсату, який може привести до корозії кузова машини. Уточнюємо, що сам холод на метал не впливає, якщо в приміщенні сухо.

Також варто зазначити, що при зберіганні шин автомобіля потрібно уникати прямих сонячних променів. Крім того, їх не можна зберігати в місцях з хімічно активним середовищем. Експерті радять автовласникам, зберігати покришки саме в гаражі чи підвалі.

Раніше ми писали, як правильно вибрати автомобіль б/у , на що звернути увагу, а який автомобіль краще зовсім не купувати.