RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

Всі новини

Коли евакуація авто законна: пояснення юриста

Якщо водій виявив, що його машини немає на місці, він повинен зателефонувати на гарячу лінію патрульної поліції, щоб перевірити, чи не евакуйовано його автомобіль на штрафмайданчик.

Про це повідомляє Адвокат Права.

"Апостроф" розібрався, за яких обставин патрульні поліцейські можуть евакуювати авто.

Якщо людина порушує правила зупинки, стоянки, створює перешкоди дорожньому руху або загрозу безпеці руху, то працівник уповноваженого підрозділу України здійснює запис у протоколі про адміністративне правопорушення.

"Згідно з частиною 3 статті 265-2 КУпАП у разі якщо розміщення затриманого транспортного засобу суттєво не перешкоджає дорожньому руху, такий транспортний засіб НЕ МОЖЕ бути доставлений для зберігання на спеціальний майданчик", - йдеться у повідомленні.

Згідно з офіційними даними, доставка затриманого транспортного засобу для зберігання на спеціальний майданчик дозволяється лише у випадку, якщо транспортний засіб суттєво перешкоджає дорожньому руху.

Таким чином, при відсутності відомостей в акті огляду та тимчасового затримання транспортного засобу або фотофіксації (або відеофіксації) місцезнаходження автомобіля і місця події доставлення затриманого транспортного засобу для зберігання на спеціальний майданчик є підставою для визнання таких дій протиправними в судовому порядку.

Раніше "Апостроф" писав, що у Києві, у тестовому режимі, почав працювати спеціальний сервіс для повернення автомобілів зі штрафмайданчика. За словами директора Департаменту транспортної інфраструктури Валентина Осипова, за його допомогою свій транспортний засіб можна буде повернути протягом лічені хвилини.