RU  UA  EN

Субота, 18 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.40
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 травня

17 травня

Всі новини

На обличчя прекрасні – моторошні всередині: ТОП-5 паркетників із проблемними двигунами

Спеціалісти з автотехніки назвали 5 найбільш популярних кросоверів, оснащених проблемними моторами.

Про це повідомляє портал "За кермом".

Peugeot 3008

Автомобіль оснащено двигуном EP6 (він же N12B16A за класифікацією Mini - "Апостроф"). Його було представлено у 2006 році, але погано збалансовано. Модіфікації страждають протіканням мастила і охолоджуючої рідини, швидким зносом натягувача і розтягуванням ланцюга ГРМ, плюс закоксовкою і масложором. Репутацію зіпсували також ненадійний термостат, водяний та паливний насоси. Планка в 200 тисяч км досяжна лише за регулярних ремонтів.

Двигун багаторазово модернізували, але у 2013 році все одно довелося розробити прошивку "для ринків зі складними умовами експлуатації". Умовно надійними вважатимуться двигуни, випущені після 2015 року.

Volkswagen Tiguan

Лінійка наддувних моторів TSI/TFSI сімейства EA111 з'явилася на світ у 2005 році. Двигун 1.4 TSI став одним із наймасовіших у Європі. Найуразливішою ланкою спочатку був ланцюг ГРМ. Могла швидко розтягнутися або - через невдалу конструкцію натягувача - перескочити без розтягування, викликавши зустріч клапанів з поршнями.

BMW X3

У 2007 році баварський концерн створив один із найболючіших турбодизелів — 2.0 серії N47. Двигун характеризується підвищеною чутливістю до якості палива, ризиком перегріву та гарантованим засміченням трактів продуктами згоряння та зношування.

Крім того, такі фактори, як швидке розтягування ланцюга, відмови паливної системи, проблеми з турбіною і рециркуляцією відпрацьованих газів, підклинювання вихрових заслінок, знос демпфера колінвала - посилювали можливість невиліковних тріщин у циліндрах і необхідність знімати двигун для заміни ланцюга.

Opel Mokka

Автомобіль оснащений наддувним бензиновим двигуном Chevrolet A14NET – 1.4 (140 к.с.) – його випускають з 2009 року. Він непоганий за ресурсом, але за пару-трійку років може винищити частими ремонтами.

Це шумний агрегат, що має постукування клацаннями і присвистом, які можуть означати несправність фазорегулятора або насоса системи охолодження, а можуть і не означати. Але помпа і справді зношується дуже швидко.

Renault Duster

Автомобілі цієї марки оснащені турбодизелем 1.5 (K9K). Даний двигун характеризується виходом з ладу паливним насосом високого тиску (ТНВД - "Апостроф"), п'єзоелектричних форсунків, турбін, шатунних вкладишів та поршнів.

Раніше експерти склали список найбільш продаваних седанів за перше півріччя 2021 року .