RU  UA  EN

Середа, 22 травня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.65
НБУ:USD  39.50
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

22 травня

Всі новини

Доведуть поломками до нервового зриву: ТОП-3 найменш надійних малолітражок

Компактні автомобілі часто купують для новачків, тому їхні власники не можуть дозволити собі дорогий ремонт.

Британський журнал What Car? опублікував рейтинг найменш надійних малолітражок, здатних довести господарів до нервового зриву постійними поломками.

Kia Picanto (2017 – дотепер)

Рейтинг надійності 88,3%

Попри те, що 31% Picanto вийшли з ладу, найпоширеніші поломки були незначними та стосувалися акумуляторної батареї та інших електросистем, не пов'язаних із мотором. Ремонт третини пошкоджених машин зайняв більше, аніж тиждень, але дві третини робіт було здійснено за гарантією.

Dacia Sandero (2013 – 2020)

Рейтинг надійності 85,9%

21% автомобілів Sandero попереднього покоління вийшли з ладу. Їхні власники найчастіше були змушені ремонтувати кузов, електрику, двигун та обробку салону – частка кожної з цих несправностей склала 14% у загальній кількості поломок моделі. По 7% склали проблеми з коробкою передач або зчепленням та інформаційно-розважальною системою або супутниковою навігацією.

“Багато речей вийшли з ладу, наприклад гудок і підсилювач керма, і моя машина мала проблеми із запуском, поки вони не були усунені за гарантією, – розповів власник Dacia Sandero.

Suzuki Ignis (2016 – дотепер)

Рейтинг надійності 85,9%

Ignis не такий надійний, як інші моделі Suzuki, і є чемпіоном з поломок. У чверті автомобілів виникли несправності, а майже половина була не на ходу понад тиждень. Власники "японки" найчастіше були змушені звертатися на СТО для ремонту коробки передач або зчеплення, інформаційно-розважальної системи або супутникової навігації та підвіски. Частка проблем із цими вузлами та агрегатами становила по 13% у загальному числі несправностей моделі. Безмоторну електрику та рульове управління чинили по 6% водіїв, які зіткнулися з поломкою цього авто.

"Надійність була дуже низькою, а обслуговування було відносно дорогим", - поділився водій Ignis.

У 2022 році в Україні почнуть продавати автомобіль преміального бренду Hongqi з Китаю. Раніше марка випускала автомобілі призначені виключно для китайської партійної номенклатури.