RU  UA  EN

Понеділок, 24 червня
  • НБУ:USD 40.25
  • НБУ:EUR 43.00
НБУ:USD  40.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 червня

Всі новини

Українці почали частіше купувати електромобілі: названо найпопулярніші моделі

В Україні громадяни дедалі більше віддають перевагу електромобілям. Зокрема, зростає частка нових авто на ринку електрокарів.

Про це повідомляє Укравтопром.

Зазначається, що в листопаді парк поповнили 905 таких автомобілів. А це на 76% більше, ніж роком раніше.

ukrautoprom

Найбільшою популярністю серед моделей надалі продовжує користуватися легковий електрокар Nissan Leaf. За місяць українську реєстрацію одержали 178 таких авто.

Nissan Leaf

Далі з чималим відривом йдуть: Tesla Model 3 (таких автомобілів було зареєстровано 64) та Chevrolet Bolt (46 машин). На четвертому місці - Volkswagen E-Golf (43 авто). На п'ятому місці - дві моделі: Renault Zoe і Tesla Model S (38 та 57 реєстрацій відповідно).

Зазначається, що минулого місяця із 57 комерційних електрокарів, що отримали українську реєстрацію, 44 були моделі Renault Kangoo Z.Е.

Renault Kangoo Z.Е

За січень-листопад першу реєстрацію в країні пройшли 7,9 тисячі одиниць авто на акумуляторних джерелах живлення. Показник на 16% більше у порівнянні з аналогічним періодом минулого року. З цієї кількості частка нових авто - близько 13 відсотків.

З початку року найбільший попит мали серед нових авто - Nissan Leaf та Audi E-Tron (по 108 одиниць). Друге місце - за Mercedes-Benz EQC (100 шт.). Третє - за Porsche Taycan (83 шт.).

Раніше "Апостроф" повідомляв, що маленькі та маневрені міські автомобілі мають величезну цінність на вторинному авторинку.